Борщова заправка

0
1635
Борщова заправка

Дуже зручно взимку — баночку маленьку відкрив — і борщ за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушонці — взагалі хвилинна справа!

Борщова заправка

Складові:

  • буряк 3 кг
  • морква 1 кг
  • цибуля ріпчаста 1 кг
  • перець солодкий 1 кг
  • помідори 1 кг
  • 1 склянка цукру
  • 3 ст.л. солі
  • 1 стакан рослинного масла
  • 125 мл (половина тонкого склянки) оцту 9%

Виходить близько 12 банок по 0,5 л

Як готується борщова заправка

Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:

  1. цибулю порізати напів- або чверть кільцями
  2. буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад), так само натерти і моркву
  3. перець порізати тонкою соломкою, помідори півкружками
  4. додати сіль, цукор, оцет, масло, все перемішати і поставити на маленький вогонь
  5. як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин
  6. розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.

Borshova_zapravka-1

Взимку просто варити бульйон, заправити капустою, картоплею (я варю без неї), трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщова заправка готова! В кінці я вважаю за краще рубаний часничок додати прямо в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанки для бажаючих.

поділитися
попередня статтяПиріг Зебра
наступна статтяКовбаски до чаю