Чайники з ісинської глини

0
556


Китайський місто Ісін в провінції Цзянсу знаменитий своєю культурною спадщиною в гончарному ремеслі, а саме в ремеслі створення чайників. Чайники з ісинської глини повні мінералів, які насичують глину багатими відтінками, створюючи різноманітність у виборі красивих кольорових чайників (хоча, швидше за все, вам попадуться коричнево-червоні кольори).

Вбудовані сито або фільтр в носику чайника, не дають листю потрапляти в чашку. Виготовлені з застосуванням різноманітності гончарних технік, неглазуровані исинские чайники можуть витримувати більш високі температури, ніж глазуровані порцелянові вироби, що ідеально підходить для чаїв з високою температурою заварювання, таких як чай улун і чорні чаї.

Крок 1: Вибір чайника

Перший крок на шляху Ісін — вибір відповідного чайника. Традиційні исинские чайники малі в розмірах і обсязі з розрахунком на те, що ви будете заварювати кілька коротких заварок за раз, наповнюючи невеликі судини (або заливаючи чай безпосередньо собі в рот!), що дозволяє здійснювати більш суворий контроль над процесом заварки і охолодженням чаю.

Незалежно від того, який чайник ви виберіть: традиційний, миловидний або більш екзотичний, – исинский чайник буде вашим вірним союзником в світі прекрасних чайних ароматів. Виберіть той, який зручно тримати і не витрачайте всі свої заощадження на свій перший чайник. Пам’ятайте про крок №2.

Крок 2: Важкі рішення

З-за природних якостей ісинської глини, стінки вашого нового чайника мають властивості сильного поглинання. З плином часу вони будуть переймати особливості і аромати споживаного вами чаю. З цієї причини, використовуйте исинский чайник тільки для одного типу чаю.

Чи Будете ви використовувати його для чорних чаїв, злегка окислених улунів, темних улунів і т. д., — вибір повинен бути зроблений на користь одного єдиного виду. Визначте для себе улюблений чай і не використовуйте чайник для інших сортів.

Крок 3: Підготовка

Тепер, коли ви в надзвичайному передчутті і готові пити чай, не поспішайте! Спочатку ваш чайник з ісинської глини потрібно належним чином підготувати. Для підготовки исинского чайника, під рукою повинні бути чаї, які ви збираєтеся заварювати.

Існує кілька традиційних і нетрадиційних рецептів з підготовки чайника до використання. Однак я волію занурювати чайник у велику каструлю, наповнену водою і кількома ложками вибраного вами чаю.

Все це доводиться до кипіння, потім знімається з вогню і залишають на добу. За цей час чайник як би сам «заварюється». Деякі вважають за краще повторити цей процес, а деякі роблять кілька послідовних тривалих заварок (30 хвилин або близько того) обраного чаю, щоразу зливаючи чай.

Неважливо, яким чином ви підготовляєте чайник. До і після процесу підготовки нутрощі чайника потрібно буде ретельно протерти чистою сухою ганчіркою. Під час варіння чайник буде позбавлятися від опадів глини і почне поглинати масла і аромат вашого чаю.

Даний процес буде повторюватися кожен раз, коли ви будете заварювати нову порцію чаю в цьому чудовому зразку китайської чайної культури. В кінцевому підсумку, на вашому чайнику почне утворюватися патина і відтінок, унікальні для використовуваного вами чаю.

Крок 4: Заварюємо чай!

Тепер, коли ви готові почати користуватися вашим чайником, ви можете почати з простих способів заварювання чаю. Наприклад для улуна заповніть 1/3 чайника гарячою водою при температурі 185-205 F, заварюйте протягом 1-2 хвилин.

З часом ви звикнете до вашого исинскому чайнику, а він звикне до вашого чаю, з кожним разом насичуючи його все більш і більш вишуканим ароматом.

Запам’ятайте! Ніколи не чистіть ваш исинский чайник нічим, крім води: чайник вбере смаки і запахи будь-якого мила чи миючого засобу. У чайник можна наливати тільки те, що ви будете з нього пити – воду і чай.

поділитися
попередня статтяБілий чай
наступна статтяСушена журавлина