Основні страві

Основні страві

Основна страва до столу за традицією подають після супу - іншими словами, основними називають звичні для нас «другі» страви, які є центральним елементом трапези. Найчастіше готують основне гаряче блюдо з м'яса, птиці, риби і морепродуктів, до якого обов'язково подають як гарнір приготовлені або сирі овочі, бобові, крупи, макарони та гриби.

Рибні або м'ясні основні страви - самі ситні, поживні та великі за обсягом. На кожен день сучасні господині, як правило, подають на стіл прості основні страви, які легко готуються. Котлети, биточки, тефтелі, шніцелі, сосиски, плов, голубці, смажену рибу або рибу в клярі, які не вимагають багато часу на теплову обробку і сервіровку. З нагоди урочистих подій готується святкове основне блюдо, яке повинно здивувати гостей і стати кульмінацією банкету. Тут кожна господиня вже намагається проявити свою кулінарну майстерність, вибираючи з найсмачніших рецептів основних страв те, що відповідає смакам гостей і бюджету господарів.

Отже, розмірковуючи про те, що приготувати в якості основної страви, ви заглянули на наш сайт та вчинили дуже правильно. Тут ваш чекає багатющий вибір фоторецепти основних страв - биточки з квасолі з сиром, фрикадельки з білої риби, кролик в апельсиновому маринаді, буженина, фарширована чорносливом, курка з персиками, яйця по-шотландськи і сьомга під шубою.

Куряча пастрома

Смачна куряча пастрома - цю страву можна приготувати замість ковбаси на бутерброди. Приготоване за цим рецептом куряче філе виходить дуже соковитим з насиченим ароматом...
Варений омлет

Варений омлет в пакеті, за смаком, як вершковий сир. Дивно, але варений омлет в пакеті в домашніх умовах виходить нічим не гірше за свого смаженого...
Смажена картопля

Смажена картопля - класичне блюдо, яке можно зустріти на столі холостяка. Дуже смачний смажений гарнір за цим рецептом готується бездоганно! Як аналог до цього...
М'ясо по французьки

М'ясо по французьки дуже зручно в приготуванні, а головне, воно дуже смачне. З цих причин м'ясо по-французьки - рецепт, який актуальний для будь-якого святкового...
М'ясні рулетики

М'ясні рулетики будуть чудовим доповненням до святкового столу. Спробуйте, не пошкодуєте! Хоча рецепт не дуже простий, але цю смакоту я традиційно готую до особливих свят. М'ясні рулетики Складові: Свиняче...
Скумбрія запечена

Найпростіший рецепт приготування риби. Скумбрія запечена готується просто, швидко, але виходить дуже смачною. Раджу приготувати це блюдо. Скумбрія запечена Вам знадобиться: Скумбрія свіжоморожена 3 шт. Гірчиця 3...

Найсвіжіші рецепти

Курка по-французьки — один з найвідоміших рецептів приготування птиці на пострадянському просторі. І, хоча, багато хто вважає дане блюдо традиційної французької кухні — це...
Торт-суфле