Яйця

Приготування страв з яєць зазвичай не займає багато часу, оскільки яйця готуються досить швидко, а завдяки високоцінного білку, вітамінів і мінералів, що входять до їх складу, цей продукт можна вважати основою здорового харчування. Яйця чудово поєднуються з м'ясом, сиром, овочами, грибами, зеленню і фруктами, вони надовго насичують і піднімають настрій завдяки гормону задоволення серотоніну, який входить до складу жовтка. З яєць готують не тільки глазунью, базіку і омлет, а й запіканки, крокети, драчену, рулети, а також запікають, відварюють і фарширують яйця з овочами та фруктами, додають їх у оладки, млинці, котлети, супи, другі страви і салати.

Рецепти приготування страв з яєць, надіслані нашими читачами, допоможуть зробити ваше харчування більш різноманітним і корисним. Рекомендуємо приготувати омлет з картоплею, зеленим горошком і сиром, яєчню-базіку з копченою сьомгою, яйця у фритюрі по-шотландськи з м'ясним фаршем і рубаною петрушкою, спагетті з сирно-яєчним соусом, м'ясний рулет з яйцем, яйця з авокадо і м'ясні кекси з перепелиними яйцями. Не випадково в старовину наречених у Франції вибирали за вмінням готувати омлет - вважалося, що якщо дівчина може смачно посмажити яйця, то вона зможе навчитися і всім іншим кулінарним премудростям. Бажаємо вам вдалих кухонних експериментів!

Найсвіжіші рецепти

Хто може уявити українську кухню без сала. Солоне — це досить буденний продукт, а ось копчене сало гідно зайняти почесне місце навіть за святковим...