Готуємо за допомогою мікрохвильової печі

0
391
микроволновка

Всі добре знають такий популярний кухонний прилад як мікрохвильовка. Вона здатна принести на кухню надзвичайні простоту та швидкість приготування. Але багато хто з нас не пішов у використанні мікрохвильової печі далі ніж звичайний розігрів. Це сумно, тому що цей бездоганний прилад здатен дати домашній кухні значно більше. Він швидкий, багатофункціональний та зручний, а також має величезний нерозкритий потенціал. Ми розкриємо декілька дуже важливих секретів мікрохвильовки, які назавжди змінять ваше відношення до кухонної техніки.

Чому так важливо насамперед обрати правильний посуд?

По-перше намагайтеся готувати у мікрохвильовці тільки у круглому посуді, бо кутний посуд сприяє пригоранню їжі.

посуда для микроволновкиПо-друге зверніть увагу на написи на посуді: suitable for microwave, for microwave oven, microwave oven safe. Якщо вони є, то цей посуд цілком підходить для приготування страв у мікрохвильовій печі. Якщо ж таких написів немає, то вибирайте посуд за такими критеріями: термостійкість, відсутність металу та байдужість до електричного струму.

Щоб бути точно впевненими у своєму посуді, перевірте його за допомогою простого тесту: налийте води у товсту склянку , покладіть її у вибраний посуд і підігрівайте все це у мікрохвильовці на максимальній потужності 1 хвилину. Ваш посуд повинен залишитися холодним відносно гарячої води, тільки тоді можна з упевненістю стверджувати, що він повністю підходить для користування у мікрохвильовій печі.

Цікаві лайфхаки та важливі поради з приготування страв у мікрохвильовці

Особливість цього приладу в тому, що мікрохвилі проникають у їжу з різних сторін на глибину до 2 см, тому готувати слід невеликі шматочки, періодично перемішуючи. Якщо ви хочете все-таки приготувати великі шматки їжі, то кладіть їх ближче до краю посуду.

Для того щоб збити вершки потрібно просто налити їх в міксер, наповнивши його до половини, закрити кришку і збити вершки до появи піни. Після цього слід зняти кришку і поставити контейнер міксеру в мікрохвильову піч на 30 секунд при високій потужності. Все готово — тепер можна помістити вершки в чашки з гарячими напоями.

Якщо ви збираєтеся готувати вироби з тіста, то беріть форму з високими бортиками і заповнюйте її лише на половину, бо тісто у мікрохвильовій печі піднімається вище ніж у духовці. Це є своєрідним плюсом даного приладу. Також краще додати в тісто більше муки, аніж дозволити випічці пригорати.

микроволновая печьМікрохвильовка допоможе змочити сочевицю та квасолю. Покладіть продукти в миску, залийте водою, додайте дрібку соди і нагрівайте протягом 10 хвилин. Після цього залишіть бобові остигати на 30-40 хвилин, і ви отримаєте квасолю та сочевицю, що повністю готові до подальшої обробки.

Щоб повернути приправам горіхам або спеціям їх колишній аромат — всього лиш грійте їх в мікрохвильовці 15 секунд на максимальній потужності.

Зріжте обидва кінці в цибулі та нагрівайте її 30 секунд на найвищій потужності. О, чудо, тепер цибулю можна легко нашинкувати без сліз! При цьому корисні речовини і дивовижний смак залишилися на місці, тому лайфхак є безумовно вдалим.

Хочете повернути чіпси до життя? Тоді скористайтеся мірохвильовою піччю. Покладіть в неї кілька одноразових паперових рушників при розігріванні чіпсів і тоді рушники вберуть всю вологу з чіпсів, які тепер стануть просто мега-хрусткими.

Черстві крекери і пластівці також значно поліпшать свої якості завдяки такому ж Фокусові! Просто нагрівайте крекери протягом тридцяти секунд в мікрохвильовій печі, і вони придбають смак свіжоспечених.

Для збереження соковитості м’ясо і рибу краще солити в самому кінці приготуання.

Зачерствілий хліб можна вдало освіжити, нарізавши його скибочками, обернувши вологою серветкою і нагрів в мікрохвильовці протягом 10 секунд на максимальній потужності. Процедуру слід повторювати декілька разів для досягнення бажаної м’якості хліба.

Оберніть заморожені сендвічі та випічку у паперові рушники і ви побачите, що волога вбереться в серветки та смаколики залишаться хрусткими.

Розбийте яйця в миску, додайте сир, сіль та зелень, встановіть мікрохвильову піч на 3 хвилини на високу потужність. Ось вам і смачна яєчня. Головне, що майже миттєво!
Мед занадто густий? Поставте відкриту банку в мікрохвильовку на 2 хвилини на найнижчій потужності. Мед стане текучим і придбає просто чарівний смак.
Деякі продукти перед готовкою треба протикати виделкою для рівномірного розігріву, наприклад товстошкурі фрукти та овочі або сосиски.
мікрохвильова піч
Щоб приготувати рибне філе в мікрохвильовій печі, необхідно перш за все осушити його як слід, а доставати рибу з печі необхідно тільки тоді, коли вона ще трохи прозора.
Скам’янілий коричневий цукор можна легко реанімувати. Покладіть його в миску зі скибочкою свіжого хліба, збризніть водою і поставте на 30-45 секунд в мікрохвильовку.
Готуючи суп, накрийте його кришкою з відводом пари. Щоб суп менше кипів, покладіть в нього скляну трубочку.
Як легко очистити кукурудзу? Відріжте нижню частину качана і помістіть качан в мікрохвильовку. Грійте його 30 секунд на високій потужності. Потім візьміть верхній кінець качана і струсіть. Ви помітите, що кукурудза з легкістю вислизає з лушпиння.
Поставте контейнер з морозивом в мікрохвильову піч і нагрівайте його на великій потужності 30 секунд(на літр напою) з проміжками в 10 секунд. Ось і готово чарівне злегка підтале морозиво.
Що ж, сподіваємося що ви будете використовувати мікрохвильову піч з мудрістю завдяки нашим порадам. Полегшуйте своє життя побутовими гаджетами!

Як доглядати за мікрохвильовкою?

Насправді це дуже просто. Достатньо всього лиш налити у широку тарілку води з лимоном та підігрівати її протягом 3-6 хвилин. Після цього просто протріть прилад зсередини. Готово!

 

Смачного вам і вашим близьким!