Картопля запечена з часником

0
2033
Картопля запечена з часником

Картопля запечена з часником

Вам буде потрібно:

  • 600 гр. дрібної картоплі
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
  • 2 головки часнику, із зрізаною верхівкою
  • 1/2 столової ложки сушеної петрушки
  • 1/2 лимона, нарізати часточками
  • 5-6 гілочок чебрецю
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю

Як готується картопля запечена з часником

1. Розігріти духовку до 175 градусів. Ретельно вимийте картоплю.

2. У глибокій мисці перемішайте картопля з оливковою олією, вершковим маслом і петрушкою.

3. Наріжте картоплини у вигляді гормошок. І викладіть їх в форму для запікання.

4. Часник, лимон і чебрець розподіліть між картоплею. Посипати сіллю і чорним перцем.

5. Запікайте картоплу протягом 1 години до готовності. Ні в якому разі не викидайте печений часник, його можна легко видавити з шкурок (він перетвориться в пасту) і змішати з картоплею! Це неймовірно смачно та корисно! Смачного!