Куряча пастрома

0
1067
Куряча пастрома

Смачна куряча пастрома — цю страву можна приготувати замість ковбаси на бутерброди. Приготоване за цим рецептом куряче філе виходить дуже соковитим з насиченим ароматом французьких трав. Самі у цьому переконатись ви зможете дуже скоро.

Весь секрет у попередньому замочуванні м’яса. А саме приготування триває всього 15 хвилин. Хоча, на все про все і йдуть майже 15 годин. Так що, якщо готуєте пастрому на святкову вечерю, то починати треба з вечора напередодні.

Куряча пастрома

Для рецепта пастрома з курячого філе з ароматними травами нам знадобиться:

  • 2-4 лаврових листки
  • 1 куряча грудка (вага 700-800 г)
  • 2-3 бутони гвоздики
  • 1 літр холодної кип’яченої води
  • 2 ч.л. суміші сухих французьких трав (або прованських, що більше подобається — тільки не перестарайтеся)
  • 2 ст.л. солі
  • 5-7 горошин чорного перцю
  • 0,25 ч.л. суміші перців мелених
  • 1 ч.л. цукру
  • 2-3 горошини запашного перцю
  • 0,25 ч.л. перцю червоного меленого
  • 1 ст. л. олії соняшникової

Як готується куряча пастрома

1. Бажано взяти досить велике куряче філе. Приготуйте розсіл. Треба налити в миску холодну воду, всипати сіль і цукор (ложки брати з гіркою). Розмішати до їх розчинення. Покладіть лаврові листочки, гвоздику, горошинки чорного і запашного перців.

2. Опустіть філе в приготований розсіл. Вода повинна повністю покривати м’ясо. Поставте в холодильник на 12 годин.

3. В окрему тарілочку треба всипати всі сухі спеції. Влити олію, перемішати. Через 12 годин слід дістати філе з розсолу, дати воді стекти.

4. Обмазати куряче філе з усіх боків приготовленої сумішшю спецій і трав. Покласти на фольгу.

Kuryacha_pastroma-1

5. Духовка повинна бути розігріта до максимальної температури. Помістити філе в духовку на 15 хвилин, не більше і не менше. Дверцята не відкривати! Через покладений час духовку вимкнути.

6. Дверцята духовки і раніше не відкривати! Залишити курячі філе всередині духовки до повного її охолодження, ну або на час не менше двох годин. У підсумку отримуємо ароматне і соковите куряче м’ясо. Пастраму можна подати і на святковий стіл у вигляді нарізки, а можна використовувати на сніданки в складі бутербродів. Це і смачніше і корисніше, ніж ковбасні вироби сучасних виробників. Смачного!