Супи і бульони

Супи і бульони

Рецепти супів і бульйонів були відомі людству ще до нашої ери, і першими їх стали готувати китайці. У XV столітті рідкі страви, які потрібно було сьорбати ложкою, з'явилися в Європі і Росії, і в російській мові народилося підходяще слово - «юшка». Якщо ви хочете дізнатися, як готувати супи, рецепти з фотографіями дадуть повне уявлення про технології приготування цих смачних страв у різних культурах світу. Український борщ, французький крем-суп, індійський дав, італійський мінестроне, іспанський гаспачо, російські щі - рецепти смачних супів настільки різноманітні, що життя не вистачить для експериментів. По температурі подачі супи бувають холодні (окрошка, ботвінья), гарячі (щі, розсольник, гороховий суп) і супи, які можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді (борщ, юшка, гаспачо). Залежно від того, яка рідина є основою для варіння, існують різні типи супів. У найпростіших рецептах супу м'ясо, риба та овочі варяться у воді, але не менш смачні супи з квасом, пивом, молоком, кисломолочними продуктами, розсолом і овочевими соками. За своїм складом супи підрозділяються на м'ясні, рибні, овочеві, круп'яні, грибні, молочні, фруктові, з галушками, з бобовими та макаронами. Рецепти найпростіших супів - це овочеві супи-пюре, курячі з локшиною, молочні з рисом і макаронами, картопляні і рибні. За технологією приготування можна виділити прозорі супи, загущені (з компонентами-загустителями), заправні (з пасеровані овочі), супи-пюре, обжарювальн (продукти спочатку обсмажуються, а потім заливаються водою) і солодкі. Освоївши деякі кулінарні прийоми, ви будете знати, як варити суп, а рецепти поступово пристосуєте «під себе». Основа хорошого супу - наваристий і поживний бульйон (м'ясний, рибний, овочевий, грибний), який є самостійною стравою, популярним в лікувальному і дитячому харчуванні. Як приготувати суп, рецепт якого містить незнайомі продукти? Можна легко замінювати їх доступними аналогами, наприклад, замість топінамбура підійде картопля, а замість селери - ріпа. Вивчайте покрокові фоторецепти супів і стаєте профі!