Розпушувач в домашніх умовах

0
1101

Якщо у вас величезний запас всіляких рецептів випічки, напевно домашні кекси, мафіни, печиво, пряники, бездріжджовий хліб, вафлі, бісквіти, пончики, торти, запіканки, тістечка та рулети практично щодня радують вашу родину своїм смаком. До складу такої випічки нерідко входить розпушувач, який, як на зло, може закінчитися в самий невідповідний момент.

Сьогодні я поділюся з вами, мої дорогі друзі, рецептом розпушувача, який можна в лічені хвилини приготувати в домашніх умовах. Що таке розпушувач і що входить до складу цього продукту? Тримаю перед собою упаковку промислового пекарського порошку (друга назва розпушувача тіста) і читаю склад: регулятор кислотності і стабілізуючий речовина (Е 450а), разрыхлительное засіб (Е 5006), пшеничне борошно. Лякаючі назви, правда?

Чим замінити розпушувач тіста в домашніх умовах?

Насправді всі ці страшні (перші два у всякому разі) компоненти можна знайти в себе на кухні – лимонну кислоту, харчову соду і пшеничне борошно. Єдине, щоб приготувати розпушувач в домашніх умовах, потрібно точно знати пропорції цих інгредієнтів.

Хто-то напевно вже готував пекарський порошок самостійно, використовуючи столові або чайні ложі, або ж робив розпушувач в пропорціях (3 частини лимонної кислоти, 5 частин харчової соди і 12 частин пшеничного борошна). Але я віддаю перевагу для точності користуватися кухонними вагами з поділом 1 грам.

Пам’ятайте, що для тривалого зберігання домашнього розпушувача, посуд, яку ви кладете його, повинна бути чистою і абсолютно сухою. В іншому випадку (при попаданні в добавку навіть крапельки рідини) лимонна кислота негайно, прямо у вас на очах, прореагує з харчовою содою і всі запаси розпушувача будуть зіпсовані.