Як правильно смажити картоплю

0
871
Як правильно смажити картоплю

Кожен кухар має свої секрети того, як правильно смажити картоплю. Пізнати ту чи іншу частинку фірмового рецепту буває дуже важко, тому сьогодні ви дізнаєтеся основні 6 правил смаження картоплі правильно з рум’яною скоринкою.

Як правильно смажити картоплю

Всі люблять смажену картоплю, причому навіть ті, хто вважає це блюдо шкідливим. Але хоч іноді можна побалувати себе смачним, рум’яним блюдом. Є кілька правил, які допоможуть вам приготувати смачну, підсмажену картоплю.

Правило №1

Картоплю після очищення і нарізки обов’язково треба замочити в холодній воді. Вода повинна бути холодною для того, щоб витягнути з коренеплоду крохмаль. Якщо вода буде гарячою або теплою, крохмаль залишиться в коренеплодах, і готова страва більше стане схожою на тушковану картоплю. Крохмаль заважає картоплі підрум’янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування. Чим молодше картопля, тим довше її варто вимочувати. Найкраще, якщо на це піде 30 хвилин або 1 година.

Правило №2

Після вимочування картоплю необхідно ретельно висушити. Краще, якщо ви складете картоплю в друшляк. Потім її треба висушити на паперовому рушнику. Підійде і звичайний полотняне. Картопля повинна бути сухою, тому що надлишки вологи завадять утворення рум’яної скоринки. Та й контакт води з гарячим жиром може стати причиною плям на вашому фартуху або кухонному начинню.

Правило №3

Сковорода повинна бути розпечена, а олія на ній — підігріта. Не варто шкодувати олію, картопля повинна добре занурюватися в неї. Не забувайте, що улюблена багатьма картопля фрі смажиться у великій кількості киплячої олії.

Правило №4

Солити і додавати різні спеції треба тільки після того, як картопля готова. Якщо ви підсолите картоплю під час смаження або до неї, то вона віддасть вологу, яка завадить утворенню рум’яної скоринки. Після того, як картопля готова, викладіть її на блюдо шумівкою, що дозволить стекти зайвій олії. Потім посоліть і додайте спеції.

Правило №5

Ніколи не накривайте картопля кришкою під час смаження. Для отримання рум’яної і хрусткої скоринки картопля повинна смажитися на відкритій сковороді.

Правило №6

Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку. Оптимально — 2-3 шари. Не більше.

Смачні рекомендації

Це були всі поради щодо того, як правильно смажити картоплю. Є декілька додаткових корисних порад, які будуть у нагоді.

Хочете додати готовій картоплі пікантний аромат і смак? Тоді перед приготуванням в розпеченій олії підсмажте кілька зубчиків часнику. Після того, як він підрум’яниться, дістаньте його і викладіть смажте картоплю. Якщо в киплячу олію кинути гілочку розмарину і через кілька хвилин дістати, тоді готова картоплю матиме приємний хвойний аромат і легкий присмак.